Suomessa vihatut, Euroopassa rakastetut

Mikä yhdistää Alexander Stubbia, Erkki Liikasta ja Olli Rehniä? Kaikkia sovitellaan EU:n ja euroalueen huippuvirkoihin lähiaikoina. Kaikki ovat EU:n kabineteissa rakastettuja, mutta Suomesas he ovat hankkineet varsin huonon maineen. Onko EU-virkaan pako kenties yllättävänkin toimiva tapa karistaa vanhat ikävyydet jaloista ja hankkia uusi, puhtoinen maine?

Kiusaaja, keinottelija ja sadisti

Aloitetaan puoluekollega Alexander Stubbista. Hän edustaa aika lailla kaikkia niitä mielikuvituksen karikatyyrejä joilla vasemmistopuolueet porvareita mollaavat. Hän on koulukiusaaja, työpaikkakiusaaja, kroonisen epäluotettava, kykenee valehtelemaan kirkkain silmin korkea-arvoisissa poliittisissa tehtävissä ja kykenee aina olemaan äärimmäisen ilkeä, jopa puhuessaan kiltisti. Hänet ovat hylänneet niin oma puolue, media kuin äänestäjätkin. Toisaalta, hän on etuoikeutetussa asemassa kasvanut, osaa kieliä, taitaa diplomatian temput (eli siis sen kauniin valehtelun) ja pystyy hurmaamaan. Jos hän ei koskaan edes kyennyt pyytämään anteeksi aiempia kiusaamisiaan vaan on aina jatkanut etsimään uusia uhreja, miten hän voisi EU-virassa toimia yhtään toisin? Suomalaisuuden maine voisi saada ihan uusia uria jos hän pääsee EU:n ruoriin. En ole ilahtunut ajatuksesta.

Erkki Liikanen on huomattava neutraalimpi tapaus ja melko suoraselkäinen. Muistamme kuitenkin aivan liian hyvin SPR:n taloussuhmuroinnit hänen valtakaudellaan. EU-viroissa hän on kerännyt kyseenalaista mainetta kaappaamalla valtaa joka ei hänelle kuulu. Hän on oikeastaan aika perinteinen rahamies: hän kerää kyseenalaisin, mutta laillisin keinoin omaisuutta itselleen ja lähipiirilleen, pröystäilee sillä toisessa lauseessa ja esittää köyhää seuraavassa. Hänessä nouseekin ehkä parhaiten esiin suomalaisuuden erikoispiirre. Me emme pidä rahalla pröystäilijöistä ja itseään muiden kurjuudella rikkaaksi tekevistä, kun taas vaikkapa USA:ssa ja Englannissa moinen on ihailtava hyve. Ehkäpä hän voisi virassaan tuoda esiin semmoista suomalaisuutta jolla maineemme jopa paranee.

Olli Rehn on vaarallinen mies. Hän kuritti laman uhreja 90-luvun alussa, auttaen Ahoa ajamaan tuhansia suomalaisia itsemurhaan. Saman vuosikymmenen jälkipuolella kun rahaa taas valtiolta löytyi, ehti hän sotkeentumaan urheilukorruptioon. Myöhemmin hän on heittänyt kapuloita Supon rattaisiin uhmaamalla riippumatonta poliisityötä. Hänen toimiaan EU-viroissa vuosina edeltäen Kreikan kriisiä on kritisoitu rankasti halki mantereen. Moni on valmis väittämään häntä jopa yhdeksi Kreikan kriisin pääsyyllisistä. Siellä hän aiheutti suuremmassa mittakaavassa kreikkalaisille sen mitä pari vuosikymmentä sitten omille maanmiehilleen. Hän on täydellinen vastakohta suomalaiselle ajatusmallille jossa ystävää autetaan hädässä. Hän ei ystävää auta vaan työntää junan alle. Häntä eivät isommatkaan veritahrat käsillä tunnu haittaavan, joten jokainen voipi pohtia mitä tulee kun sellaiselle miehelle annetaan valtaa.

Pyrkyrille suunnitelma B

Se ihmetys tässä on, että Suomessa on niin vasemmalla kuin oikealla myös erinomaisia poliitikkoja, joilla olisi sekä taito että asenne EU-luottamustoimissa selviämiseen. Heitä ei kuitenkaan kysytä, tarjota, eikä heitä oikeastaan kiinnostakaan. Tuntuukin hieman siltä kuin EU-viroissa pätisivät täysin eri säännöt kuin Suomessa – tai sen puoleen missään EU:n jäsenvaltiossa. EU:n huippuvirat ovat täynnä kotimaissaan ryvettyneitä, viroistaan potkittuja paskiaisia. Pitää melkein kysyä, onko pimeä menneisyys kenties vaatimus EU:n johtotehtäviin?

Ehkäpä tässä kohtaa on myös hyvä muistaa miten käy EU-pyrkyreille, kuten Paavo Lipposelle. Hän halusi jos johonkin korkeaan virkaan, mutta mihinkään ei kelvannut. Pian hän löysi itsensä lobbaamasta Putinin energiaprojekteja. Verrattuna korkeaan EU-virkaan, minun on vaikea sanoa onko tuo parempi vai pahempi kohtalo. Lukija päättäköön.

16 vastausta artikkeliin “Suomessa vihatut, Euroopassa rakastetut”

 1. Rheeni taas on suuri mutta vain ruumillisesti henkisesti köyhä juntta joka lempinimi ei paljonkaan häntä kehu terv tepivaari

 2. Erkki vois ottaa omaa elämää vielä kun sitä on ja ikääkin on tarpeellinen määrä terv tepivaari

 3. Paavo nyt ei oikeasti ollut omassa puolueessa mikä lienee kun ajoi kokoomuksen ohi oikealta .
  Samaa tekee nykyään kepun sipilä terv tepivaari

 4. Kiitos hyvästä varsin oikeaan osuvasta luonnehdinnasta.
  Kimmo Sasi myös ajautui syrjään kotimaan politiikassa ja hakenee eu-meppeilyyn.
  Mitä tekeekään Juha Sipilä kautensa päätteeksi?

  1. Jospa naapurin poika kannuksen kennedy auttaa vaikka pankin johtajaksi Venäjälle terv tepivaari

 5. Onhan EU:ssa sellainenkin tonttu-ukko, joka opetusministerinä nykäisi valtion tukirahat Suomalaisuuden Liitolta ilmeisesti Folktingetin johdon pyynnöstä. Kansalaisten epätasa-arvoa edistävä Folktinget saa puoli miljoonaa euroa tukirahaa joka vuosi. Osan rahoista Folktinget käyttää ystävällismielisten tahojen palkitsemiseen kultamitaleilla. Veikkaanpa Itälän saaneen oman mitalinsa.

  Itälä oli puheenjohtajana lakiasianvaliokunnassa silloin, kun valiokunta antoi turmiollisen hyväksynnän euroliitynnälle.
  ——————–
  Suomen syöjä Astrid Thors on puolestaan Euroopan neuvoston tasa-arvovaltuutettuna, eikä mimmin mieleen ole edes juolahtanut vaatia maamme perustuslain kuudennen pykälän noudattamista eli tasa-arvoa eri etnisistä ryhmistä peräisin olevien kansalaisten keskinäisissä suhteissa, freudentalisti kun on.
  Onhan se järkyttävä skandaali, kun freudentalistiuskoa tunnustava on saatettu tasa-arvovaltuutetun toimeen. Suomalaiset ovat kusta lorauttaneet Euroopan neuvoston toimitiloihin.

 6. Kyllä se Kimmon juna meni jo eikä yhtään liian aikasin terv tepivaari

 7. Ryhdyin miettimään tätä vähän pidemmälle, nyt kun kommenteissakin nimiä kylvettiin.

  Miksi niin moni EU:ssa on niin kriittinen EU:n toimintaa kohtaan? Voisiko yksi merkittävä syy olla siinä että EU nimenomaan nostaa jalustalle kaikkien kansalaisten eniten vihaamat ihmiset? Mitä pahempi mulkvisti olet omalle kansallesi, sitä korkeamman viran saat.

  1. Kyuu: ”Miksi niin moni EU:ssa on niin kriittinen EU:n toimintaa kohtaan?”

   En ole alan asiantuntija, mutta joitakin oletuksia voin heittää:
   – EU puuttuu ihan turhaan erilaisiin pikkuasioihin, mutta suurissa asioissa EU on heikko (tarvitaan yksimielinen päätöksenteko – ja jäsenmaita on melkoinen kasa hyvin erilaisia).

   – EUssa on valtava määrä suuripalkkaisia byrokraatteja syömässä meidän veronmaksajien lautaselta – tulos ei aina vastaa palkkaa.

   – Kallis idioottimainen reissaaminen Brysselin ja Salzburgin väliä ei taatusti nosta EUn osakkeita.

   – Ns. pakolaispolitiikka. EUn alueelle päästetään vapaasti ihan kuka hyvänsä, joka osaa sanoa rajalla taikasanan asulym. Saa olla terroristi, rikollinen ihmisyyttä vastaan, tai kuka hyvänsä – edes oikeaa nimeä, oikeaa kansallisuutta tai oikeaa ikää ei tarvitse ilmoittaa. Siitä vaan sisään elämään leveästi veronmaksajien pussista ja tekemään mitä mieleen juolahtaa.

   1. Kaikkein eniten kansaa ottaa päähän ne jotka loikkii taikka saa potkut sitten ne palkitaan Euun viroilla joihin heillä ei mielestäni ole oikeutta .
    Esim Pääministeri ei mielestäni voi kesken kauden poistua takavasemmalle jos niin tekee näyttää vain kieron luonteensa .
    Ja oma etu on sellasella päällimäisenä terv tepivaari

 8. Ei Mykkänen sinänsä asiaa pahenna sitä tehdään muualla muiden toimesta kun Mykkänen ja pieni vähemmistö kokonaan terv tepivaari

Kommentoi