Venäläinen väite: Venäjä ja Assad asettavat Kobanen ja Manbijin ympärille valvotun lentokiellon

Epävirallisen venäläisen uutisen mukaan Venäjän Syyriassa olevat maajoukot ovat jo siirtyneet turkkilaisten uhkaamaan Manbiljin kaupunkiin, jossa ne odottavat presidentti Bashar Al-Assadille lojaalin Syyrian Arabiarmeijan SAA:n (hallituksen joukkojen) saapumista, tänään kurdien YPG:n kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti. Saman tietolähteen mukaan SAA ja Venäjän joukot ovat tuomassa paikalle kehittynyttä ilmatorjuntakalustoa, S-300 ja S-400 ohjuspattereita julistettavan lentokiellon vakuudeksi. Ilmatilaa […]

via Venäläinen väite: Venäjä ja Assad asettavat Kobanen ja Manbijin ympärille valvotun lentokiellon — Uutisia Hauskasti ja Kiinnostavasti

11 Replies to “Venäläinen väite: Venäjä ja Assad asettavat Kobanen ja Manbijin ympärille valvotun lentokiellon”

 1. Näin se menee. Kurdit valitsivat kahdesta pahasta pienemmän. Tosin sopimus koskee juurikin vain tuota Syyrian raja-aluetta. Saa nähdä, miten tilanne kehittyy ja mitä on juonitteltu. Venäjä ja Turkki ovat olleet ystäviä ja Venäjällå on taloudellisia etuja Turkissa, jokin kaasuputki tms. Mutta nyt Erdogan ei pysty siirtämään Syyrian pakolaisia kurdien alueelle, joten Erdogan setä saattaa olla vihainen?

 2. Hyviä ideoita. Mutta onkohan Venäjä jo toimittanut S-400:ia Turkille, kun Turkki on lentänytniiden takia pihalle NATOn ilmavoimistakin?

  1. 7/2019 S-400 toimitukset alkoivat Turkilla, onhan siinä vielä koulutus, ammunnat ja huolto opetettava laitteita varten.

 3. Turkki on ampunut yhtäpoistuvaa amerikkalista ryhmää, mutta venäläisiäse ei uskalla ampua.

 4. Tarkoituksena on pilkkoa raja osiin joita kurdit ei voi enää hallita… Yksi vaihtoehto ”rauhan saamiseksi” on kutsua venäläisiä rauhanturvaajia…. Tätä kaavaa on nyt monessa näissä ollut ja Venäjä pääsee taas perustamaan tukikohtiaan varsinkin kun heikko Yhdysvallat tulee alueelta pois lähinnä sekasorron vallassa.

  Paha virhe jenkeiltä poistua tuolta, takaisin eivät aluetta tule saamaan…

  1. Niiden läsnäololla siellä, alueella varsinkaan,jossa oli n. 50 sotilasta, ei ollut suurta sotilaallista merkitystä. Enempi seoli inormaatiosotaa, eräänlainen ”ihmiskilpi”, että mukaa kukaan ei uskaltaisi ampua johtavan NATO-maan väkeä.

 5. Tämä on kyllä kiintoisa shakkipeli mitä tästä tulee.

  Assadilla tuskin on hirmuisia vaikeuksia pitkässä juoksussa pelata palloa kurdien kanssa jos saa vastineeksi vakaan hallinnon ympärilleen. Hän on hemmetin älykäs mies, vaikka ympärillä onkin vähän vähemmän vakaata poppoota. Toisaalta, myös hyvin julma mies, hän oppi kantapään kautta että ystävällisyys ei koskaan kannata. Hänen valtaannousun historia kertoo paljon.

  Väittäisin kyllä itse, että Assad on paljon pienempi paha kuin Erdogan. Assad ei ole tehtaillut terrorismia ja islamismia Eurooppaan.

 6. Assad ei tosiaan vaikuta tyhmältä. Siksi uskon että on valehdeltu hänen käyttäneen kemiallisia aseita.

Kommentoi