Persu varapääministeriksi Suomeen?

Virossa se on nyt totta.

Viron pääministerinä jatkaa kepun Jüri Ratas.

Sisäministeri on EKREn Mart Helme. Mart Helme toimii myös pääministerin ensimmäisenä sijaisena, kun pääministeri on estynyt hoitamasta tehtäviään – esimerkiksi ulkomaanmatkan vuoksi.

Pääministerin toisena sijaisena toimii Kokoomuksen veljespuolueen Isänmaa Urmas Reinsalu, joka on varsinaisesti Viron ulkoministeri.

Niin, Viron hallituksessa ei ole yhtään demaria, kommaria eikä vihreää.

Toivottavasti Suomeenkin saadaan hallitus, jossa ei ole yhtään demaria, kommaria (vasemmistoliittolaista) eikä vihreää.

Minua ei haittaisi yhtään, jos Suomessakin varapääministerinä olisi persu. Pääministerin paikka olisi kuitenkin persulle liikaa – Suomen kansainvälisen yhteistyön vuoksi, esimerkiksi EUn suuntaan.

Kokoomus ja persut ovat melkoisen lähellä toisiaan, voivat hyvin olla samassa hallituksessa. Suomen Eduskunnassakin kokoomuslaiset ja persut tullevat olemaan vierekkäin istumajärjestyksessä. Kristillisdemokraatit ovat hyvin lähellä Kokoomusta toisella puolen. Hyviä yhteistyökumppaneita.

Nykyinen RKPn puheenjohtaja sen sijaan suorastaan yököttää minua – suunnilleen samaa porukkaa hirveiden kanssa.

14 Replies to “Persu varapääministeriksi Suomeen?”

 1. Olen kieltämättä itsekin aina halunnut hallituksen jossa ei olisi SDP:tä, vasemmistoa tai vihreitä. Leikkaukset ei hetkauta minua, jos ei ole lupa korottaa veroja.

  1. Julkisen sektorin leikkaukset ovat täysin välttämättömiä. Punikit ja kepulit ovat lisänneet ja lisänneet vihreitä oksia toisilleen sulle-mulle-periaatteella – tarpeettomia ja hyödyttömiä virkoja ja toimia veronmaksajien rahoista ja velkarahalla.

   Virossa sentään valtion velka on pienintä EUssa, mutta sielläkin kepulit ja demarit haluaisivat lisätä syömävelkaa.

   Viron EKRE olisi valmis ottamaan velkaa Viron puolustuskyvyn parantamiseksi.

   Suomessakin tarvitaan rahaa Suomen puolustuskyvyn sekä puolustusvalmiuden parantamiseksi. Siksikin pitää laittaa julkiset palvelut tärkeysjärjestykseen sekä lakkauttaa kokonaan liuta vähiten tärkeitä palveluja. Lakkautettavien palvelujen henkilökunta pitää irtisanoa lyhyellä irtisanomisajalla.

 2. Jos persu olisi pääministeri, niin hänen kannattaisi aina eeuu-tapaamisiin lähtiessään hyvästellä muut ministerit kädestä pitäen, sillä voi olla, että liitovaltiofanaatikot heittäisivät hänet tyrmään tai lähettäisivät hänet kuuta kiertävälle radalle.

 3. Juhani, sanot että ”julkisia. palveluita on lakkautettava”. Et taida sinäkään huomata, että niitä on jo tuhansia virkoja lopetettu sulkemalla kaikki valtion palvelut täällä maaseudulla. Ei ole harvinaista, että lyhin matka palveluiden piiriin on 50km. Haluatko sinäkin, että meiltä viedään kaikki elämisen mahdollisuudet? Mitä tapahtuu, jos täällä maaseudulla sammutetaan valot lopullisesti?

  1. Pentti, minä en suinkaan halua, että maaseudulla sammutettaisiin valot.

   Palvelut pitää pistää tärkeysjärjestykseen ja lakkauttaa vähiten tärkeitä palveluja. Itselleni tulee mieleen, että pitääkö harrastaa esimerkiksi musiikkia, kirjoittamista, taiteita, jne. veronmaksajien pussista. Eikö harrastustoiminta pitäisi tapahtua harrastajan omasta pussista? Tarvitaanko joka niemeen, notkoon ja saarelmaan liikuntahalleja, jäähalleja, palloiluhalleja, jne. – veronmaksajan pussista? Miksi Yleä pidetään yllä verovaroin? Jne.

 4. Nuo summat ovat pisara meressä. Kyllä olisi elämä ikävää ilman noita asioita. Ja oikein hyvä, että on Yle. Jos jokin on monen mielestä – myös monen yrittäjän – turhaa ja haitallista niin yritystuet. Niistä ei vaan päästä eroon kirveelläkään, kun puolueet eivät uskalla.

  1. Yritystuissa on sekä hyödyllisiä, että haitallisia. Hyödyllistä on tukea uuden tuotteen tai palvelun kehittämistä tapauksissa, jos yrityksen omat voimavarat eivät siihen riitä. Tuotekehityslaina tai lainalle takaus.

   Haitallisia tukia ovat kilpailua ja markkinoiden toimintaa vääristävät tuet. Esimerkiksi tuulivoiman, aurinkovoiman ja hakevoiman tukeminen.

  1. Viro on monissa asioissa edelläkävijä. Esimerkiksi sekä tuloverotus että yhteisöverotus. Tuloverotus kannustaa tienaamaan lisää ja yritysverotus parantaa yrityksen mahdollisuuksia laajentaa toimintaansa. Yrityksen voittoa verotetaan vasta sitten kun voitto otetaan yrityksestä ulos.

 5. Minä aloittaisin säästämisen ensimmäiseksi puoluetuista, joka tänävuonna oli noin 30 miljoonaa euroa. Sitten rikkaan Ahvenanmaan maakuntahallitukseen meni noin 150 miljoonaa euroa. Summathan ovat pieniä, mutta hyvä alku.

  Mitä tulee urheiluhalleihin, niin ne usein ovat seurojen ja yhdistysten rahoittamia. Esimerkiksi aikanaan meillä tehtiin jäähalli seuran ja talkooväen voimin pääosin. Kunta maksoi osuuden siitä, että koululaiset voivat sitä käyttää. Yksi osa pilkottiin osakkeiksi ja myytin kannatusosakkeina.

  1. Seurojen ja yhdistysten urheiluhallit ovat erinomainen asia. Verovaroin sellaisia ei minun mielestäni saisi tehdä.

   Eiköhän vaikkapa Oopperatalo ole kuitenkin tehty 100%sti verovaroin – kuin myös sen ylläpito, johdon ja esiintyjien palkat, jne.

Kommentoi