13 vastausta artikkeliin “Toiviaista ootellessa.”

  1. Venäjällä mies seisoi leipäjonossa ties monettako tuntia kun hermostui ja sanoi, että nyt haen kyllä pistoolin ja ammun Putinin.
    Ei aikaakaan kun mies palasi leipäjonoon sanoen, että siellä oli vielä pisempi jono.

  2. Kieltämättä, jos katsotaan keitä on haluttu syyttää ja keitä ei. Yhdelle satraapille on annettu liikaa valtaa. Sama pätee näihin eduskunnan oikeusasiamiehiin.

  3. Jos joku on ihmetellyt, miksi eduskunta ja siellä toimivat poliittiset puolueet edustajineen ovat kansalaisten arvoasteikoissa pohjasakkaa, niin ei kannata kyllä enään ihmetellä, kun seurasi eilistä sirkusta ”vieraslajin” ympärillä.
    Kun eduskunta vaatii kansalaisia pidättäytymään vihasta ja vastakkainasttelusta niin itse ei toimi kuten opettaa, eilenkin mieleeni tuli saalistava hyeena lauma, joka on haistanut veren ja ollaan nyt mitä mieltä hyvänsä Mäenpään sanavalinnasta, niin oli se surullista kuunnella ja katsella tätä lynkkausjoukiota, joka hurskaudessaan on hurskauden irvikuva.
    Ja jospa minäkin nyt pyydän anteeksi blogini vitsejä, niin pääsen suvaitsevaisten kultapossukerhon jäseneksi. ( tai sitten en, koska on PS.)

  4. Koska Suomen oikeuslaitos on poliittisesti riippumaton, mihin tarvitaan perustuslakivaliokuntaa, joka on poliittisesti riippuvainen ?
    Meillä pitäisi olla riippumaton perustuslakituomioistuin !

    Mitä, jos Plv olisikin ylivoimaiselta enemmistöltään oikeistolainen tai vasemmistolainen ? Plv:ssä asiat ovat riippumattoman lain yläpuolella, koska päätökset ovat poliittisia.

    Eikö kansanedustajien Eduskunnassa pitäisi olla esimerkillisiä äänestäjilleen, mitä suustaan ulos päästävät ?

    1. ”Eikö kansanedustajien Eduskunnassa pitäisi olla esimerkillisiä äänestäjilleen, mitä suustaan ulos päästävät ?”

      Ehkä näinkin, mutta eikö samaan aikaan eduskunta ole läpileikkaus kansasta?

      Jos nyt kuitenkin pohditaan kansanedustajan esimerkkinä olemista niin aivan ehdottomasti huonoimmin eduskunnssa käyttäytyvät edustajat löytyvät salin vasemmalta reunalta.

      Edellisen huomaa kyllä helposti jos muutaman kerran seuraa suurensalin keskusteluja, jotka tulevat suorina jokaisesta täysistunnosta.

  5. Eduskunnassa saa solvata, panetella, esittää peruusteettomia syytöksiä, haukkua rasistiksi jne.

    Eilisessäkin keskustelussa vihreiden ja vasemmiston edustajat asettivat edustajakolleegoitaan syytteeseen vihapuheesta ja rasismista. He siis ottivat syyttäjän aseman, vaikka piti vain keskustella syyteoikeudesta.

  6. Sehän on normaalia.
    Virheet ja vasurit katsovat olevansa oikeutettuja tuomitsemaan ja syyttämään muita, vaikka syyllistyvät samanlaiseen käyttäytymiseen itse.

    1. Itse julkisesti lakia rikkonut anarkisti-paavo räksyttää suuna päänä lain noudattamisesta…

  7. Juuri olin sanomassa samaa: eikös tämä Arhinmäki ollut aiemmin jalkapallohuligaanien mukana kun huusivat vihapuhetta poliisille? Huusivat poliisinmurhaajan kunniaa. Ja sama häiskä tilasi julisteensa kissantappaja Teemu Mäeltä. Mäki sai kissan jostain suojelijoita tms. ja ”taiteen nimissä” tappoi sen kirveellä. Arhinmäki on ihan väärä tyyppi arvostelemaan ketään.

  8. Onko Suomen oikeuslaitos (poliittisesti) riippumaton?

    Missä ihmisiä on mukana, niin täydellisesti riippumatonta toimintaa ei ole – ihmiset verkostoituvat

    Faiza A sai täysin vapauttavan tuomion KKO:ssa, vaikka alemmat oikeusasteet olivat vahvistaneet tuomion.

    Monet ihmiset näkivät kyseisenä aikana Tarja Halosen jäljen näkyneen joissakin KKO:n päätöksissä.

    ************************************************************************************
    https://finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2009/20090014

    KKO:2009:14

    Petos – Törkeä petos

    Faiza A oli vääriä tietoja esittämällä saanut itselleen ja lapsilleen oleskeluluvan Suomeen. Maahan tultuaan hän oli samat tiedot esittäen hakenut kaupungilta toimeentulotukea sekä Kansaneläkelaitokselta lapsilisää, kotihoidon tukea ja äitiysrahaa. Kysymys siitä, oliko A sanottuja etuuksia hakiessaan syyllistynyt törkeisiin petoksiin. (Ään.)

    Asian käsittely alemmissa oikeuksissa

    Taustatiedot

    Faiza A haki oleskelulupaa itselleen ja yhdelle lapselleen Suomen Etiopian suurlähetystöön 28.4.1998 jättämällään hakemuksella perheenyhdistämisperusteella. Hakemus perustui siihen, että A oli solminut 6.4.1998 avioliiton Abdullahi B -nimisen miehen kanssa, jolla oli pysyvä oleskelulupa Suomessa, ja että lapsi oli heidän yhteinen.
    Ulkomaalaisvirasto myönsi päätöksellään 14.2.2000 oleskeluluvat ajalle 14.2.2000 – 14.2.2001 ja jatkoi niitä 28.4.2002. Oleskeluluvan voimassaoloaikana A nouti toisen lapsensa Etiopiasta Suomeen ja synnytti kolmannen lapsensa.

    A haki yhdessä B:n kanssa sosiaalietuuksia ja toimeentulotukea seuraavasti:

    Kansaneläkelaitokselta
    • 1.4.2000 – 31.8.2002 lapsilisää yhteensä 7 488,75 euroa,
    • 3.4.2000 – 3.1.2002 lasten kotihoidon tukea yhteensä 8 708,10 euroa,
    • 20.2.2001 – 3.1.2002 äitiys- ja vanhempainrahaa yhteensä 2 654 euroa sekä

    Helsingin kaupungilta
    • 3.4.2000 – 31.1.2002 toimeentulotukea yhteensä 36 872,27 euroa.
    A ja B ilmoittivat viranomaisille vuonna 2002, ettei heidän avioliittonsa ollut todellinen eikä B ollut lasten oikea isä.

    Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 19.11.2003 antamallaan tuomiolla A:n sakkorangaistukseen 13.4.1998 – 1.2.2002 tehdystä rekisterimerkintärikoksesta. Käräjäoikeus katsoi A:n aiheuttaneen oikeudellisesti merkityksellisen virheen viranomaisen pitämään yleiseen rekisteriin ilmoittaessaan totuudenvastaisesti solmineensa avioliiton 6.4.1998 B:n kanssa ja ilmoittaessaan valheellisesti B:n olevan hänen kolmen lapsensa isä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *