Blogisarja alkaa: conit verkkoon

Moi, olen Kyuu ja olen vuodesta 1998 alkaen harrastanut erinäisten yleisötapahtumien eli kansankielellä conien (con = convention = yleisötapahtuma) järjestämistä sekä monenlaisia vapaaehtoistöitä niissä. Ensi kertaa harrastuksen aloituksen jälkeen olen pitänyt touhusta taukoa koronakriisin suljettua yleisötapahtumat. Toisaalta samaisen kriisin myötä olen ryhtynyt toteuttamaan tapahtumia verkossa ja olen oppinut siinä yhteydessä aiheesta yhtä sun toista.

Juttua piisaa

Tämä on blogisarja, jossa käsittelen näitä oppeja ja havaintoja. Aloitan ensin vähän kokoamalla haasteita ja pohtimalla ihmisten mielialojen vaikutusta. Sitten katsotaan nettitapahtuman rungon tekemistä, puntaroidaan taloutta, etsitään vaihtoehtoisia ajatusmalleja, kerrataan tekniikan perusteita ja muistutetaan turvallisuudesta.

Juttu on jaettu kuuteen varsinaiseen osaan ja julkaisen niitä joka toinen päivä. Uuden varsinaisen jutun lisäksi on tämä avaus sekä lopussa kertaus. Ensimmäisen varsinaisen osan julkaisen kuitenkin heti tämän esittelyn perään. Lisään tähän pääartikkeliin linkit jokaiseen osaan sitä myötä, kun niitä ilmestyy ja laitan myös edellisen osan perään linkin seuraavaan sen ilmestyttyä. Jos paljon tulee kysymyksiä tai ideoita kentältä, voi osia olla lopulta enemmänkin.

Kiitokset

Esitän jo alkuvaiheessa kiitokset Katariina Pirttijärvelle erityisesti turvallisuutta koskevien kohtien avustamisesta ja tunnustan myös pari muuta ajatusta lainanneeni hänen pohdiskeluistaan. Toinen kiitos menee Tero Nybackalle vastaavasti tekniikan osalta, sillä hänen avulla on tullut opittua jos jokunen uusi lähestymiskulma sille puolen. Kolmantena mainittakoon Esa Knaapi, joka auttoi ihmisten mieltä käsittelevän kohdan kanssa. Iso joukko erityisesti Tracon-, Tampere Kuplii-, Finncon- ja AMV.fi-tapahtumien järjestäjiä saa myös tässä yhteydessä kiitokset inspiraatiosta ja hyvästä seurasta.

Kommentit ja kysymykset

Laita kommentteja ja kysymyksiä minkä vaan blogisarjan osan jatkeeksi. Kommentointi ei edellytä rekisteröitymistä. Viestintää voi harjoittaa myös Twitterissä tai sähköpostilla kyuu(ät)tamperekuplii.fi

Mutta, mennäänpä asiaan.

>>> Osa 1: Tuttuja ja uusia haasteita
>>> Osa 2: Korvike vai vaihtoehto?
>>> Osa 3: Raha
>>> Osa 4: Uusia mahdollisuuksia: missä, mitä
>>> Osa 5: Uusia mahdollisuuksia: kenelle, miten, kuka
>>> Osa 6: Tekniikka
>>> Osa 7: Tekniikka jatkuu
>>> Osa 8: Turvallisuus
>>> Osa 9: Kertaus

 

Koko blogisarja tulee ladattavaksi PDF-tiedostona 7.6.2020. Linkki lisätään myös tähän.

Yksi vastaus artikkeliin “Blogisarja alkaa: conit verkkoon”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *