Kilpailu: Kirjoita lähiöistä ja voita lahjakortti

Säätöyhteisö B2 ry (Pirkan blogien palveluntarjoaja) sekä Peltolammiseura ry järjestävät touko-kesäkuun aikana blogikilpailun, jonka aiheena ovat lähiöt. Parhaan blogauksen tekijä palkitaan ravintolalahjakortilla. Lisätietoja tässä viestissä.

Toimi näin

Haaste on yksinkertainen: kirjoita Pirkan blogeihin jotain lähiöstä. Ehkä se on Peltsua, ehkä Multsua, ehkä jostain aivan muualta. Kerro mikä on ihanaa tai kamalaa, kirjoita runo, pohdi mitä pitäisi tehdä ja liitä kuva jos siltä tuntuu. Kilpailussa ovat mukana kaikki Juhannuspäivään 2023 mennessä kirjoitetut blogaukset Pirkan blogeissa, joihin on liitetty avainsana (keyword) ”lähiökisa”. Voittajan valitsee arvovaltainen raati ja hänet palkitaan ravintolalahjakortilla. Tuomaristo varaa oikeuden jakaa myös kunniamainintoja.

Kuva avainsanan lisäämisestä

Jos et ole vielä Pirkan blogien käyttäjä

Kilpailu on avoinna niin Pirkan blogeissa aiemmin kirjoittaneille kuin uusillekin tulijoille. Palveluun rekisteröityminen on edellytyksenä jutun julkaisulle ja siten kilpailuun osallistumiselle. Löydät lisätietoja blogien ohjeista, lisäksi ohessa tiivistelmä.

Jos haluat kirjoittaa omaa blogiasi, klikkaa pirkanblogit.fi etusivun ”Rekisteröidy” nappia. Luo tunnus, tai käytä Google- tai Microsoft-tunnusta. Tämän jälkeen voit aloittaa kirjoittamaan uusia juttuja yläreunan ”Uusi” napilla. Kun olet kirjoittanut ensimmäisen blogauksesi (muistithan oikolukea?), voit klikata nappia ”Lähetä tarkastettavaksi”. Ensimmäinen blogaus tarkistetaan moderaattorin toimesta, yleensä parin tunnin sisään. Kun ensimmäinen blogauksesi on hyväksytty käsin, seuraavan juttusi voit julkaista suoraan, ilman moderointia.

Jos olet uusi blogikirjoittaja, on hyvä idea kirjoittaa ensin juttu tai pari niitä näitä ennen kilpailujutun tekemistä. On toki myös sallittua kirjoittaa useampikin lähiöaiheinen juttu kilpailua varten, mutta on hyvä idea keskittyä laatuun määrän sijaan.

Toisesta blogauksestasi alkaen voit myös lisätä artikkelikuvan, joka toimii otsikkokuvana. Kilpailussa arvostellaan tekstiä, ei kuvaa, mutta kuvan lisääminen parantaa näkyvyyttä etenkin jaettaessa sitä somepalveluihin.

Vinkkejä hyvään juttuun

Ole persoonallinen ja ole selkeä. On mainiota, että juttu näyttää sinun, eikä geneerisen robottivirkailijan kirjoittamalta. Vältä liian pitkiä lauseita. Selkeä kappalejako ja väliotsikot auttavat tekemään jutusta helppolukuisemman. Ensimmäiset pari lausetta ovat erityisen tärkeitä, sillä ne näkyvät etusivulla ja somejaoissa. Oikoluku, jos pikainenkin, kannattaa aina. Myös avainsana tai pari kannattaa lisätä. Hyviä avainsanoja (kilpailun avainsanan lisäksi) ovat yleissanat kuten luonto, liikenne, ruoka, koulutus ja niin edelleen.

Vaikkakaan se ei vaikuta kilpailun tulemaan, on hyvä idea jakaa blogausta omiin somekanaviin. Tämä lisää lukijoiden määrää. Blogauksen alareunassa on valmiit napit jakamiseen yleisimpiin somepalveluihin, mutta voit toki vain kopioida linkin osoiteriviltä. Muistathan myös seurata blogaustasi ja sen ympärillä käytävää keskustelua. Kuten aina nettikeskustelussa, kohteliaisuus ja rakentava kritiikki vievät pidemmälle kuin tasajalkaa hyppiminen. Joku on varmasti kanssasi eri mieltä. Ole siitä kiitollinen, sillä maailma olisi melkoisen tylsä paikka, jos olisimme kaikki kaikesta aina samaa mieltä.

Muuta pientä pränttiä

Voittajaan otetaan palkinnon toimittamista varten yhteyttä käyttäen sitä sähköpostiosoitetta, minkä hän on palveluun syöttänyt. Lisäksi voittaja julkistetaan Pirkan blogeissa ja Peltolammiseuran tiedotuksessa. Koska kaikki blogaukset ovat joka tapauksesas julkisia, kyse on käytännössä linkistä ja sitaatista. Osallistua voi joko nimellä tai nimimerkillä. Oikeudet jäävät yksinomaan jutun kirjoittajalle. Kilpailuteoksen on oltava lähettäjän itse tekemä ja jos kirjoittajia on useita, aiheesta tulee mainita blogauksen yhteydessä. Blogauksen on noudatettava palvelun sääntöjä.

Kysyttävää?

Lisään tähän kappaleeseen kysymyksiä ja vastauksia, jos niitä ilmenee.

K: Miten varmistan, että kirjoittamani teksti osallistuu kisaan?
V: Varmista, että blogauksesi on julkaistu ja siinä on ”lähiökisa” avainsana. Tästä linkistä löydät kaikki kisateokset (+tämän ohjeblogauksen). Varmista, että blogauksesi näkyy listalla.

K: Tuleeko osallistujan olla Tampereelta?
V: Ei tarvitse. Sekä kirjoittajan että jutun aiheena olevan lähiön sijainti on vapaa.

Kilpailuun liittyviä kysymyksiä voi sähköpostitella osoitteeseen lahiokisa(ät)pirkanblogit.fi, tai niitä voi esittää tämän jutun kommenttiosiossa alla.

6 vastausta artikkeliin “Kilpailu: Kirjoita lähiöistä ja voita lahjakortti”

 1. Niilo, kyllä vain. Tampereen ulkopuolelta, Pirkanmaan ulkopuolelta, Suomen ulkopuolelta – vaikka planeetan ulkopuoleltakin jos Marsista löytyy kiva lähiö jutun aiheeksi. Ravintolalahjakortti on myös sellainen että se käy useammalla eri paikkakunnalla.

 2. Niilo, tuo on vain kuvakaappaus tuossa yllä, eli siis se vain näyttää minkä näköistä kohtaa etsit ruudultasi kun kirjoitat juttua. Se on oikeassa reunassa ruutua.

 3. Minä voisin kirjoittaa, erään pienen uusmaalaisen paikkakunnan vaikutusvaltaisista suhteista, johon osallistuivat tilalliset, kartanon herrat, liikennöitsijät, huoltoaseman baarin pitäjät ja kuvan kaunis k-marketin myyjä, joka minullekin tokaisi, että älä katso minua noin, alkaa varpaiden väli hikoamaan tai maatalon emäntä ja tytär.
  Ja kuka kävi naimassa ja ketä tai konttasi baarista kotiin ja, jonka muija hakkasi mustelmille.
  …mutta jääköön tähän.

 4. Uudet tyypit:

  Tämän blogialustan paras asia on se, että täällä saa sanoa vapaasti mitä ajattelee — ja saa nauraa 🙂
  Tässä muutama nosto täällä kirjoittavilta, joissa hauskaa settiä kommentteja myöden:

  Raha ei haise:
  https://www.pirkanblogit.fi/2022/tuulijoki25kamp/raha-ei-haise-tutkija-anna-rajala-sai-suomen-akatemialta-254-465-euroa-paskan-tutkimiseen/

  Voihan vitsi:
  https://www.pirkanblogit.fi/2020/arvi/voihan-vitsi/

  Ensimmäisen työpaikan muistaa aina:
  https://www.pirkanblogit.fi/2023/alahuone/ensimmaisen-tyopaikan-muistaa-aina/

  Ruuan haaskaamisesta:
  https://www.pirkanblogit.fi/2023/juhak/ruuan-haaskaamisesta/

  Pesrujen kulttuuri- ja taidekäsitys:
  https://www.pirkanblogit.fi/2023/juhani-karjalainen/persujen-kulttuuri-ja-taidekasitys/

  Kansallismielisyys on yleisesti tuhovoima, parempi samastua ylikansallisuuteen:
  https://www.pirkanblogit.fi/2022/helsingin-heppu/kansallismielisyys-on-yleisesti-tuhovoima-parempi-samastua-ylikansallisuuteen/

  Saa nauraa ja kirjoittaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *