Matti Vanhanen (kepu) valmis luopumaan itsenäisyydestämme

Kuten tunnettua on Matti Vanhanen Kepun presidenttiehdokas seuraavissa presidentin vaaleissa. Siksi on perin outoa, että hän ilmoittaa olevansa valmis luovuttamaan osan suvereenisuudestamme Brysselin byrokraateille. Vanhanen ei käytä ilmaisua ”itsemääräämisoikeus” tässä yhteydessä siksi, että vierasperäisen ilmaisut tekee viisaan vaikutelman ja mikä tärkeintä vierasperäisiä ilmaisuja, kuten sivistyssanoja ei läheskään kaikki kansalaiset ymmärrä. Kansaa hämätään silläkin tavoin.

Jos joku meistä tavallisista suomalaisista ihmisistä luovuttaisi esim. raha-asiamme naapurin hoidettavaksi, me luovuttaisimme ison osan itsemääräämisoikeudestamme naapurillemme.

Nyt Vanhanen olisi valmis luovuttamaan mm. Suomen raha-asioiden hoitamisen Brysselin byrokraateille. Sen jälkeen Suomi ei olisi enää itsenäinen valtio, koska itsenäisyyden yksi tärkeimmistä tunnusmerkeistä on, että maa itse päättää omista raha-asioistaan eli budjettitaloudesta.

Jos näin kävisi, kuin Vanhanen toivoo, olisimme EU:ssa rengin asemassa.

Miten ihmeessä Matti Vanhanen kuvittelee, että kansa äänestäisi hänestä seuraavan presidentin, joka ensi töikseen presidenttinä möisi maansa Brysselin byrokraateille?

Näitä federalisteja eli liittovaltion kannattajia alkaa olla Suomen poliittisessa eliitissä jo huolestuttavan paljon. He kaikki yrittävät välttää puheissaan kertomasta asioista selkokielellä, käyttävät kiertoilmaisuja ja hämäävät siten kansalaisia.

Tosiasia on, että Suomi on jo nyt luovuttanut paljon itsemääräämisoikeudestaan EU:lle. Kaikki on tapahtunut vähitellen ikään kuin hissukseen. Taktiikkana on ollut pienten askelten politiikka, että kansalaiset eivät huomaisi muutoksia. Se on ollut huolella valittu taktiikka, jonka keksi jo 1920-luvulla Kansainliiton apulaispääsihteeri Monnet.

Nyt kun EU on tullut siihen vaiheeseen, että on tehtävä päätöksiä siitä, miten EU:ssa jatketaan, ei federalistit voi enää kierrellä ja kaarrella, vaan on sanottava asiat niin, kuin ne ovat.

Kysymys on nyt siitä pannaanko varat ja velat yhteen ja näin syntynyttä yhteistaloutta hoidetaan Brysselissä EU:n valtiovaraiministerin jodolla. Yksi selkeä tunnusmerkki liittovaltiosta olisi syntynyt.

EU:ssa on muutamia hyvin taloutensa hoitaneita valtiota, mutta enemmistö valtioista on, joiden talous on kuralla. Ne joiden talous on kuralla, kuten Kreikka, Ranska, Italia ja Espanja hyötyvät, mutta ne jotka ovat hoitaneet taloutensa hyvin, kuten Suomi häviävät ja paljon.

Seuraavat eduskuntavaalit ovat ratkaisevat Suomen tulevaisuuden kannalta. Jos Kokoomus ja Kepu ovat edelleen hallituksessa vaalien jälkeen on Suomen kohtalo sinetöity. Suomi menettää itsenäisyytensä lopullisesti.

Nyt kannattaa seurata tarkoin, mitä varsinkin poliittinen eliitti puhuu ja tekee.

11 vastausta artikkeliin “Matti Vanhanen (kepu) valmis luopumaan itsenäisyydestämme”

 1. No, jos joku jostain ihme syystä luottaisi Matti Vanhaseen; ihmettelisin kovasti. Tyyppi on niin epävakainen kaikkine toilailuineen, että S Niinistökin hänen rinnallaan olisi oikein hyvä presidentti.

 2. ”Jos Kokoomus ja Kepu ovat edelleen hallituksessa vaalien jälkeen on Suomen kohtalo sinetöity.”
  Sama tilanne jos hallituksessa on edellämainittujen lisäksi SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto tai RKP.

 3. Kukas sitten sen hallituksen tulisi muodostaa? PS:ko; epäilen ja perustellusti sekä vahvasti, vaan ei oikein paljon edes kiinnosta.

 4. Demarit, vasurit, punavihreät ja RKP hallitukseen ja katastrofi on valmis.

 5. Kalle, kunhan nyt mainitsin liitytovaltiokehitystä kannattavat puolueet.

 6. Se on vaihtokauppa.

  Anna EU:lle kotimaasi itsenäisyys, saat vastineeksi hyväpalkkaisen viran, kivan lomapaikan ja muita mukavuuksia.

 7. Niin Kyuu että kumppanit,jotta sinne myös tähtäsi palkkiovirkaansa muuan Katainen. Joten elvytys tuotti tuonlaista virkaa mutta kun Kikyä pukkasi,niin kaalimaan vartija lähti muille maille vierahille.

  Keskusta myi itsensä jo – 90 luvulla Lipposen säestyksellä ”kun koroista jo saa velkainen takaisin”- diilin halvetessa jotta velkaannuttakaa itsenne – että maailmanpyörä pyörisi.

  Vai onko jotain sellaista jota kaikki kansalaiset eivät ymmärrä kun rakennellaan yltiöpäisiä diilejä kansantaloudessa ?

 8. Sen pitäisi olla laitonta, että pääministeri jättää tehtävänsä, koska tuli muuta tekemistä. Jakkaran pitäisi olla velvoittava niin kauan kun hallitus on koossa.

  Smoke

Kommentoi